in

Водата: Днес ще я спрат на тези места във Варна

Колаж: "Нова Варна"

Без вода ще останат тези райони във Варна. Засушаването в страната продължава. Увеличава се броят на общините с наложен воден режим у нас.

От 6.00 часа до около 13 часа абонатите заключени между бул.“Васил Левски“, ул.“Д-р Анастасия Железкова“, бул.“8-ми Приморски полк“, бул.“Чаталджа“ и ул.“Братя Бъкстон“.

От 6.00ч до около 12.00 ч. абонатите на и около ул „Клокотница“.

Поради предизвикана авария без вода от 12.00 до 19.00 ч. абонатите на част от от кк.Ален мак и част от кк. Чайка.

Без вода от 10.30 до 17,00 ч. абонатите на кк. Чайка.

Без вода от 10.30 до 15.00 ч. абонатите на част от м-ст Траката.

Част от м-ст Боровец от 11.00 до 15.00 ч. 

Част от м-ст Ракитника от 10.30 до 15.00 ч.

Без вода от 10.00 до 12.00 ч. абонатите на жк.Изгрев и района около него.

Общените с воден режим у нас увеличават броя си. От днес и в Севлиево се въвежда ограничение.

Общините на воден режим продължават да се увеличават, предаде NOVA. След като миналата седмица Плевен и Ловеч попаднаха в капана на безводието, от днес и в района на Севлиево се въвежда ограничение.

„Продължителното засушаване и критичното намаляване на водните количества във вадоизточниците наложи да въведем режим. Заедно с града, общо 16 населени места в района ще бъдат засегнати. Севлиево е на облекчен режим. Водата ще се спира само през нощта. За по-малките населени места ще има друг график”, обясни в ефира на „Здравей, България” управителят на ВиК Габрово инж. Владимир Василев.

„В момента приключва проект, върху който работим от 3 години. След това в централната градска част мрежата ще бъде на 90% подменена”, обясни Мирослав Банков, представител на общината.

Публикувано от Александра Камбурова