in

Президентът към Димитър Главчев: Настоявам Вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с президента Румен Радев. „Настоявам Вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот“. Това заяви държавният глава при връчването на мандата за съставяне на ново служебно правителство.

„Не се срамувам от работата на правителството, на което още съм премиер“. Това заяви на „Дондуков” 2 служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде NOVA. Той отиде на среща с президента Румен Радев, след като беше избран от него за втори мандат на поста.

„Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на Министерския съвет. Настоявам вашето правителство да превърне в свой основен приоритет битката с купения вот. Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври”, каза преди това президентът на Главчев.

Публикувано от Александра Камбурова