in

Сега му е времето: Отслабвайте с патладжан

Снимка: Pixabay

Патладжанът се оказва ефективно средство за отслабване и пречистване на организма. След направени изследвания, става ясно, че той също така е полезен и за намаляването на холестерола

Ефектът на патладжана върху нивата на плазмените липиди е изследван с помощта на зеленчуков сок. Тринадесет мъжки зайци са били разпределени на случаен принцип в контролни групи (C), хиперхолестеролемични (H) и патладжани (A).

Диетите за зайци Н и А били допълнени с холестерол (0,5%) и кокосово масло (10%) в продължение на четири седмици. В допълнение, група А е получавала по 10 ml плодов сок дневно през последните две седмици, сочи проучването.

„При зайци с хиперхолестеролемия, сокът от патладжан значително намалява теглото, и нивата на плазмения холестерол.

Смята се, че патладжана и бамята като два нискокалорични зеленчука, които са добри източници на разтворими фибри, полезни срещу холестерола.

В друго проучване изследователите са прилагали масло от семена на бамя на плъхове с висок холестерол в продължение на 42 дни. Резултатите от кръвните изследвания показват 30% намаление на серумния „лош“ холестерол.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/