in

Лоши вести достигнаха Григор Димитров. Поклон

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че бившият треньор на Роджър Федерер, който бе наставник и на най-добрия ни тенисист Григор Димитров – Петер Лундгрен, си е отишъл от този свят на 59-годишна възраст.

Шведът достигна номер 25 в световната ранглиста по време на състезателната си кариера, а като треньор изведе Федерер до дебютната му титла от Големия шлем – Уимбълдън 2003. Според The Express, Лундгрен страдал от диабет преди смъртта си, предаде vesti.

Синът на шведа Лукас и дъщеря му Юлия потвърдиха кончината му с пост в соцалните мрежи. „Почивай в мир, татко. Един от най-добрите за съжаление ни напусна твърде рано. Треньор, играч, приятел, баща. Вдъхновение и подкрепа за мнозина, както на корта, така и извън него. Спомените за теб ще живеят вечно“.

Лундгрен беше наставник и на родната тенис звезда Григор Димитров. Освен това той бе треньор на шампионите от Шлема Стан Вавринка и Марат Сафин, както и на Марсело Риос и Маркос Багдатис. През 2020 той се завърна в Швеция.

Лундгрен беше принуден да ампутира левия си крак през октомври миналата година, след като получи тежка фрактура и пострадалото място беше инфектирано.

Най-доброто класиране на шведа в турнирите от Големия шлем датира от 1989 година, когато достига осминафиналите на Уимбълдън, където губи от Иван Лендъл.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/