in

Зеленски за Путин: Болно същество

Кадър: Facebook/Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски нарече руския си колега Владимир Путин „болно същество“. Според Зеленски слабостта и липсата на решения в отговор подхранват терора.

„Днес Русия нанесе един от най-мащабните удари по Украйна, използвайки над 100 разнородни ракети и около 100 безпилотни самолета „Шахед“, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от „Укринформ“.

В обръщение, публикувано от пресслужбата на президентската канцелария, Володимир Зеленски подчертава, че сега в цялата страна се полагат усилия за преодоляване на последиците от руския удар.

Украинския държавен глава определи ударите като едни от най-тежките: „Бяха използвани над 100 ракети от различни видове и около 100 дрона „Шахед“. „И както повечето предишни руски удари, този беше също толкова злонамерен и насочен срещу важна гражданска инфраструктура“, заяви той, подчертавайки, че са били засегнати повечето от украинските области.

„За съжаление бяха убити хора. Моите съболезнования за семействата и приятелите на всички тях. Има десетки ранени хора и всички от тях получават необходимата подкрепа“, посочи президентът на Украйна.

„Има много щети по енергийния сектор. Но навсякъде, където има прекъсвания в електрозахранването, вече тече възстановяване. Нашите аварийни екипи ще работят денонощно. Ние ще възстановим електрозахранването“, каза още Зеленски.

В изявлението президентът на Украйна допълни: „Путин остава верен на себе си – болно същество; това е ясно на всички отдавна. Но също така е ясно, че той може да прави само каквото му позволи светът. Слабостта и липсата на решения в отговор подхранват терора. И всеки лидер, всеки наш партньор знае от какви твърди решения има нужда, за да приключи тази война – и за да приключи справедливо“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/