in

Времето се обръща: НИМХ предупреди Североизточна България, включително и Варна

Снимка: "Нова Варна"

Предстои голям обрат с времето, имайки предвид горещините от последните седмици. Температурите ще се понижат осезаемо.

НИМХ издаде жълт код за значителни валежи и гръмотевични бури за утре 28 август (сряда). Според картата в Североизточна България се очаква явленията да са най-интензивни.

Жълт код е в сила за областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе и Търговище.

В област Варна ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очаквани количества 20-35 литра на квадратен метър, локално е възможно и повече.

Изображение: НИМХ

През седемдневния период в дните от 29.08.2024 ч. до 03.09.2024 г. въздушната маса над страната ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд.

След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

На места валежите ще са значителни по количество. Ще духа слаб, в Източна България предимно умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури през периода ще бъдат между 27° и 32°, посочват от НИМХ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.