in

Оказа се, че змия е виновна за пожара край Стара Загора

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че змия, проникнала в трафопост, е причината за пожара край старозагорските села вчера. Областният управител на Стара Загора обясни, че огнената стихия е тръгнала от трафопост, намиращ се в близост до село Оряховица.

„Голяма змия се е промъкнала в трансформатора и е дала на късо фазите“, добави още областният управител пред бТВ.

Пламъците тръгват по намиращите се в близост тревни площи, а заради силният вятър, огънят се насочва в посока село Дълбоки. Там са регистрирани и най-сериозните материални щети.

Три необитавани селскостопански постройки са частично обгорели, а общо засегнатите площи са около 5000 декара – смесена гора и сухи треви.

Припомняме, че вчера два пожара в съседни села пламнаха край Стара Загора. На място бяха изпратени екипи на пожарната в областния град. Обявено бе частично бедствено положение в община Стара Загора.

Минути след 14 ч. беше подаден сигнал за горяща площ между селата Дълбоки и Оряховица.

Сигнал за втория пожар беше получен половин час по-рано – около 13:30 ч. Според съобщението са горели треви и храсти в съседното село Братя Кунчеви.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/