in

Съдът решава съдбата на Румен Гайтански

Колаж: "Нова Варна"

Румен Гайтански – Вълка поиска да излезе на свобода, след като СГС отказа да го пусне от ареста. Той е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие кредит за 148,5 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест пред Апелативния съд в София, предаде NOVA.

Гайтански, по прякор Вълка, обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие кредит за 148,5 млн. лв.

Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда.

По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън”, получила кредита.

Припомняме, че Румен Гайтански се предаде доброволно в полицията и беше задържан за 72 часа.

Това предаде bTV.

Припомняме, че Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев, бившият директор на Българската банка за развитие, бяха обявени за международно издирване. Информацията бе потвърдена от МВР.

След акциите и претърсванията стана ясно, че органите на реда нямат информация къде е Гайтански. По официални данни на „Гранична полиция“ миналия петък той е влязъл в България.

По неофициална информация на бТВ обаче след това той е напуснал страната. Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев също не е в страната.

Извънредно: Румен Гайтански-Вълка се предаде

Публикувано от Александра Камбурова