in

Извънредно: Полицията във Варна хвана руснак, издирван от Интерпол

Колаж: "Нова Варна"

От пресцентъра на ОДМВР – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че е бил задържан 58-годишен мъж, издирван за банкови и имотни измами, Провела се е специализирана полицейска операция.

Арестът на 58 – годишния мъж е осъществен тази сутрин в рамките на специализирана полицейска операция на служители на ГД „Национална полиция“ и ОДМВР-Варна, предприета след сигнал от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) – МВР.

Руският гражданин е бил обявен за международно издирване от Интерпол-Москва за банкови и имотни измами. Мъжът е установен на територията на курортния комплекс „Св. Константин и Елена“, където се е укривал.

Към момента е в ход процедурата по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

По случая са уведомени Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) – МВР и компетентната прокуратура.

Припомняме, че днес от варненската полиция съобщиха и за двама мъже и две жени, задържани с фентанил, марихуана и метамфетамин. Други мъж и жена пък бяха хванати да шофират след употреба на наркотични вещества.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.