in

Пламна петролно депо в руската област Ростов

Кадър: X/Guerra na Ucrânia

Гори петролно депо в руската област Ростов. Твърди се, че до това се е стигнало след украинска атака. Към момента няма информация за жертви вследствие на предизвикания пожар.

Атака с дрон в Украйна предизвика пожар в петролно депо в район Каменски в южната руска област Ростов, заяви нейният губернатор в сряда, потвърждавайки съобщенията в медиите, че няколко резервоара горят, предава Ройтерс.

„Няма жертви“, каза губернаторът Василий Голубьов в приложението за съобщения Telegram. Пожарникарите гасят пожара.

Руските части за противовъздушна отбрана унищожиха четири безпилотни летателни апарата през нощта, съобщи руското министерство на отбраната, без да споменава атака срещу депото.

По-рано каналът Baza Telegram, който е близък до службите за сигурност на Русия, съобщи, че три цистерни горят в нефтеното депо Каменски, след като два дрона са паднали в района.

Склад за съхранение на гориво в квартал Каменски беше атакуван и в началото на август.

Атаката е извършена, докато танковете все още горят в друго петролно депо в района Пролетарск на Ростов, около 10 дни след украинска атака, съобщиха руски канали в Telegram.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/