in

Съдена за шофиране след употреба на наркотици инфуенсърка, предизвика обществено порицание за нелепа реклама

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че неотдавна фолк певицата и инфлуенсърка Диона беше хваната да шофира след употреба на кокаин. Още тогава върху певицата се изля огромна доза неодобрение и упреци към нея.

Сега Диона пусна в Инстаграм профила си клипче, с което рекламира „напълно безвредна“ енергийна напитка за шмъркане. Във видеото Диона си седи в колата и реди линии, след което казва:

„Спокойно. Не е това, което си помислихте. Това е нова енергийна напитка. Абсолютно законна и напълно безвредна. Доверете се на опита!“.

КЗП удари по фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона

С тази реклама попфолк певицата Диона отново предизвика бурни реакции в социалните мрежи.

Негативните коментари не закъсняха. Последователите на Диона в Инстаграм реагираха остро.

„Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш! Ама, си дъно! И завинаги ще си останеш! Срам си!“ и други подобни коментари пишат гневни потребители в мрежата.

От една година във Франция има обновен закон, който регулира дейността на инфлуенсърите. Според законовата рамка инфлуенсърите имат конкретни задължения – ако не ги спазват има сурови глоби и затвор. Това не е само във Франция – същото е в Румъния, Испания, Норвегия, Германия, Швеция, Италия, Полша и пр.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/