in

Бойко Борисов: Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Бойко Борисов коментира номинациите за еврокомисар, като изказа и благодарности към сегашния еврокомисар Илиана Иванова.  

„Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство. Защото ЕНП, от чието семейство сме ние, е победител на тези избори. Победител е и ГЕРБ на тези избори. Затова считам, че с право излъчваме и най-силния кандидат“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки номинациите за еврокомисар на брифинг, излъчван на живо в личната му страница в социалната мрежа Фейсбук.

„Екатерина Захариева е с много опит. Позната е в Брюксел. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура“, отсече Борисов.

Припомняме, че ексвицепремиерът и министър на външните работи Захариева е един от седемте кандидати за еврокомисари, които шестте парламентарно представени формации излъчиха.

Само ден остава до крайния срок, в който България трябва да изпрати до Брюксел две предложения за свой представител в ЕК.

„Що се касае за кампанията, на всички ни омръзна да правим кампания. За два-три месеца не се случва кой знае какво в този размирен свят. В момента разработваме една програма, до ден-два ще стане готова. Като модерна карта на „Гугъл“. Ще правим това, в което сме били най-силно. Инфраструктурата, свързаността между градовете, тол системата, платените магистрали“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.

„Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях“, каза още Борисов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/