in

МЗ нареди спешни проверки у нас заради енергийния прах, рекламиран от Диона

Кадър: Youtube/Ivka Beibe Podcast

Стана ясно, че здравният министър д-р Галя Кондева е разпоредила спешни проверки на РЗИ за продажбата на енергиен прах. Това се случва след рекламата с певицата Диона, която предизвика масово възмущение у хората.

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация, че може да се предлагат т.нар. „енергиен сниф“.

КЗП удари по фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона

Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите.

Междувременно експерти на Министерството на здравеопазването са извършили мониторинг на места за продажба от разстояние, като е изготвен списък, по който също ще бъдат извършени проверки.

Информацията ще бъде предоставена и на останалите компетентни органи.

След установяване на произхода на продуктите, веригата на доставки, както и вложените суровини и съставки, ще бъде изготвена преценка за безопасността на предлаганите продукти чрез назална употреба, както и необходимостта от предприемане на мерки, целящи евентуално ограничаване или забрана.

В допълнение МЗ информира, че официален сигнал в Министерството на здравеопазването за конкретните продукти, е постъпил на 26 август (понеделник). В резултат на това са изискани становища от експерти от Националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.