in

Над един тон марихуана е открита в благоевградско село

Снимка: МВР

Открити са над един тон канабисови растения в Югозападна България. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава.

Над един тон канабисови растения са открити от криминалисти при ОДМВР-Благоевград. Растенията, чийто общ брой е 306, а общото тегло около 1 232,82 килограма са намерени в хода на проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества.

Около 240 от тях с общо тегло около 1 200 килограма били засадени в две обособени ниви, находящи се в местността „Мечкарци“, землище на с. Полето, общ. Симитли, а останалите 66, които са с общо тегло около 32,820 килограма – в нива, находяща се в местността „Равна бука“, землище на с. Сугарево, общ. Сандански.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава.

Припомняме, че наскоро във връзка с получен сигнал, полицейски служители са извършили проверка в района на гр. Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот. В условията на неотложност са били извършени оглед, претърсване и изземване. Били са установени 1462 броя зелени растения, представителните проби от които при направен полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали за образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 19.08.2024 г. във връзка с получен сигнал полицейските служителите са извършили проверка в района на гр. Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот.

Иззети са близо 300 кг. канабис в района на Петрич

Публикувано от Александра Камбурова