in

Как да си направим сладко от сини сливи за зимата

Снимка: Pixabay

Както е известно, сливите са един от най-добрите плодове за сладко. Те са вкусни и полезни, а със сладкото от сини сливи се приготвят и невероятни сладкиши от сливи. Рецептите са лесни и сполучливи.

Сладко от сини сливи на фурна, предлага gotvach.bg.

Необходими продукти: 3 кг сини сливи, 1 кг захар, 200 мл вода, 2 ч.л. лимонтузу, 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне: Сливите се разполовяват и почистват от костилките. Нареждат се в тава и се посипват се със захарта. Тавата се долива с вода и се слага във фурната. Включва се на долен реотан на максимална степен и на горен на минимална. Ако няма тези функции, трябва по-често да се разбърква.

Сладкото е готово, когато капка от него се сипе в чиния и не се разлива. Добавят се лимонтузуто и канелата и се разбърква. Така се оставя за още 10 минути. Сладкото от сини сливи се разсипва в предварително затоплени буркани, които се запечатват. Обръщат се с капачката надолу и се оставят, докато напълно изстинат.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/