in

Фон дер Лайен разговаря с Екатерина Захариева и Юлиян Попов

Kадър: YouTube

Припомняме, че Екатерина Захариева и Юлиян Попов са одобрените от Министерския съвет (МС) кандидатури за член на Европейската комисия (ЕК) от името на Република България.  

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разговаря днес следобед в Брюксел с кандидатите за еврокомисар на България Екатерина Захариева и Юлиян Попов, научи БНТ от източници в институцията.

Срещите са на четири очи, поотделно с двамата кандидати. Изявления след тях не са предвидени.

В края на август изтече крайният срок, в който държавите членки трябваше да представят в Брюксел кандидатите си еврокомисар.

Последна своята номинация направи Белгия. Очаква се фон дер Лайен да разговаря лично с всички номинирани и на 11 или 12 септември да представи състава, структурата и ресорите на новата Еврокомисия.

След това еврокомисарите трябва да преминат през препитване в Европейския парламент.

Фон дер Лайен обеща в новата комисия да има равно представителство на мъжете и жените, но засега повечето държави са предложили мъже за еврокомисари.

Затова очакванията са от българските кандидати тя да избере Захариева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/