in

Бившки екоминистри: Бургас може да мине на воден режим

Колаж: "Нова Варна"

Бивши екоминистри засегнаха темата за безводието в интервю днес. Според техни данни е възможно Бургас да мине на воден режим.

„По отношение на водната криза, откакто уважаваният президент инсталира чрез двамата си спонсори на предизборната му кампания и съветника си, служител – зам.-министър и министър в Министерството на екологията, три години точим язовирите за ВЕЦ-ове. В момента имаме криза и ние пак ги точим за ВЕЦ-ове. Няколко язовира са абсолютно празни. Питейно-битовото снабдяване е изключително зле. Ще ви прочета малко от графика за следващия месец. Язовир Камчия. „При постъпващ малък приток и два пъти по-голям разход язовирът ще достигне до края на годината обезпокоително ниско ниво, което няма да може да гарантира водоподаването през следващата година“. Какво означава това според вас“, попита Емил Димитров – бивш екоминистър в ефира на бТВ днес.

„Означава, че Бургас може да мине на воден режим“, включи се бившият екоминистър в кабинета „Петков“ Борислав Сандов

„За Камчия от януари месец тази година трябваше да почнат икономии, евентуално да спасим следващата. Ние това го изпуснахме. Изпуснахме по време на служебните правителства да икономисваме вода. Лошо е отношението към язовирите и постоянното им точене през ВЕЦ-ове (а малките ВЕЦ-ове дават само 1% от тока и създават проблеми)“, коментира Димитров.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/