in

Невероятният Петър Стойчев за рекорда: Плувах през нощта

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че българският плувец Петър Стойчев постави световен рекорд по преплуване на седемте най-големи маратона в открити води за най-кратък период от време (в рамките на 173 дни.). 47-годишният българин успя да преплува 7-те най-трудни маратона в света в рамките на само 173 дни.

От 14 март до 2 септември Петър Стойчев успя да преплува Протокът Кук, Протокът Гибралтар, Протокът Молокай, Каналът Каталина, Северният канал, Цугару и Ла Манш.

Още през август Петър Стойчев стана първият българин и едва 32-ият човек в света, преплувал Seven Oceans, но с този рекорд е и най-бързо преминалият през предизвикателството плувец изобщо.

Петър Стойчев разказа в ефира на Нова телевизия, че е плувал през нощта, защото вятърът тогава бил по-слаб.

По думите на спортиста плуването в тъмната част на денонощието е много по-трудно, тъй като видимостта е намалена, а човешкото тяло е свикнало тогава да почива. Стойчев обясни, че банките, с които се явил на състезанието, били изцяло текстилни, защото в тази надпревара неопренът бил забранен.

„Имахме строго определена програма за хранене и прием на вода. Аз лично приемах само течна храна в чаши, които опитвах да изпия за секунди”, обясни плувецът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/