in

Обявиха кога ще бъде поклонението пред Иван Гарелов

Колаж: "Нова Варна"

Поклонението пред Иван Гарелов ще се състои в „Свети Седмочисленици“ в София на 7 септември от 15:00 часа, съобщиха от семейството на журналиста.

Припомняме, че легендарният журналист си отиде на 3 септември след тежка черепна травма и кръвоизлив в мозъка, получени след падане в курорта Свети Влас през юли. Гарелов беше транспортиран до „Пирогов“, където повече от месец бе в кома, а лекарите в реанимацията на най-голямата спешна болница се бориха да спасят живота му.

В продължение на десетилетия Иван Гарелов посвети живота си на телевизията. Той започва работа в БНТ като репортер през 70-те години на миналия век. След това в продължение на 21 години бе водещ на седмичното обзорно предаване „Панорама“, откъдето е и прословутата му фраза „часът и мястото на срещата са известни“.

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в село Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност журналистика. От 1972 г. работи в БНТ като репортер. Той е едно от най-емблематичните имена на българската телевизионна журналистика. Най-голямата част от професионалния му път преминава в БНТ, където 21 години е начело на обзорното политическо предаване „Панорама“.

Иван Гарелов става известен с фразата „Часът и мястото на срещата са известни”.

Миналата година след кратко боледуване почина съпругата на журналиста Донка Стамболийска.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/