in

Пеевски: Има едно ДПС, една легитимна коалиция – нашата

Кадър: Novini.bg

Делян Пеевски коментира заявления за регистрация, подадени в ЦИК от двете фракции на ДПС. „Едното е нелегитимно“, заяви Пеевски. По негови думи ЦИК са направили „циркове“ и са се поддали на „натиск на двамата отцепници“

„Има едно ДПС. Не знам какво е това противопоставяне. Има ДПС, има и отцепници. ДПС ще бъде това, което е „Движение за права и свободи – Ново начало“ и ще го видите на изборите. Има едно ДПС, една легитимна коалиция – нашата, която е с решение на парламентарната група. Отцепниците да се явяват, както искат“, заяви Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание (НС) в сряда.

Пеевски подчерта, че ще направят предложение „във всички закони да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш – Радев“.

„Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да пуска укази и да не обяснява на никого как назначава. Да назначава приятели, близки и хора на Москва, което е опасно за България. Ние трябва да прекратим това“, заяви още Делян Пеевски.

„ЦИК няма защо да бъде в тази сграда. Видяхте на какъв цирк се обърна парламентът. Ръководството на НС трябва да им намерят самостоятелно място и да нямат нищо общо с НС“, смята Пеевски.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/