in

Кола се преобърна извън пътното платно край Бургас

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

За инцидента съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Водачът на автомобила е със счупен лумбален прешлен, посочват от бургаската полиция.

На 4 септември около 19.25 ч. на пътя София – Карнобат – Айтос – Бургас, км. 489+3, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 46-годишен бургазлия, който със счупен лумбален прешлен, е откаран в болница „Сърце и мозък“.

От бургаската полиция съобщават и за още няколко пътни инцидента, случили се през последните дни:

На 3 септември около 14.15 ч. по вътрешния път от Созопол към Черноморец, км. 4+500, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно 33-годишен велосипедист от София, който получил охлузни рани (откаран е в УМБАЛ – Бургас).

На 4 септември около 03.30 ч. в района на ваканционно селище „Дюни Роял Резорт“ край Созопол, поради движение след употреба на алкохол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно мотопед, управляван от 43-годишен мъж от Видин. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 2.90 промила. Откаран е в УМБАЛ – Бургас с наранявания в областта на главата и охлузвания по тялото. По случая е образувано бързо производство.

На 4 септември около 17.50 ч. на около километър от пътен възел „Отманли“ в посока с. Росен мотоциклет с бургаска регистрация, управляван от 39-годишен бургазлия, поради движение с несъобразена скорост в десен завой и загуба на контрол, навлиза в лентата за насрещно движение, където се удря в предната дясна част на правомерно движещ се микробус с бургаска регистрация, управляван от 68-годишен мъж от габровското село Трънето. От ПТП пострадал мотоциклетистът, който получил счупване на палеца на лявата ръка.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.