in

Премиерът свиква спешна среща в МС заради проблема с паркингите по границите

Кадър: Нова телевизия

Служебният премиер Главчев ще разпореди на ведомствата допълнителна задълбочена проверка с оглед на последващи действия, за да се реши проблемът със задължителното преминаване през частни паркинги на ТИР-овете.

Министър-председателят Димитър Главчев свиква спешна среща в Министерския съвет (МС) заради проблема с паркингите по границите.

Спрямо страната ни са отправени сериозни упреци за хаос на граничните ни пунктове и дълги опашки.

Премиерът очаква да му бъде докладвана информация от министерствата на регионалното развитие, транспорта, вътрешните работи, на финансите, както и от ДАНС и НАП.

„Проблемът с тези паркинги на границата с Турция съществува от десетилетия. Този модел вече е пренесен и на границата с Румъния”, коментира в ефира на Нова телевизия Лора Георгиева, правен експерт в Антикорупционния фонд.

Според нея държавата бездейства, защото оставя тези практики да се случват пред полицията. „Не става въпрос само за таксата за паркинга. Чуждестранните превозвачи са принудени да плащат такса три пъти по-висока от българските. Не се внася в бюджета ДДС. Ние снимахме със скрита камера касовите бележки. МВР също е отговорно – там има полицаи и съдействат”, поясни тя.

„Ако погледнете нашите филми, има икономически анализ, базиран на официални данни. Около 1 милион камиона са минали миналата година”, добави Георгиева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/