in

След проверка в обекти: От РЗИ-Варна обявиха открили ли са от „енергийния прах“, рекламиран от Диона

Колаж: "Нова Варна"

От РЗИ-Варна предоставиха за медия „Нова Варна“ седмична сигнална информация за периода 30.08.2024 г. – 04.09.2024 г. Сред получената информация е и справка за дейността по контрол на обектите.

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 119 обекта, включващи: детски градини, център за работа с деца, хотели и почивни бази, басейни, перални, СПА център, стадион, обекти в които се прилагат неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве, салони за красота, обекти за търговия с козметични продукти, читалища и други.

Извършени са 9 съвместни проверки с КЗП в хотел, СПА център, басейни и хранителни обекти.

Издадени и връчени са 10 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Съставени и връчени са 4 Акта за установяване на административно нарушение на физически лица.

Във връзка с изпратено от МЗ писмо, касаещо разпространение на продукти „Wildkraut Energy Sniff” и „Sniff Bull Energy Dust”, служители на отдел ДЗК, Дирекция ОЗ към РЗИ – Варна извършиха съвместни проверки с представители на КЗП на 28 обекта на територията на гр. Варна, при която не е установена продажба на цитираните продукти.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са осъществени 46 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и аптеки. Не са констатирани нарушения.

Издадени са 3 удостоверения за недостатъчност за лекари специалисти и 4 удостоверения, с които се удостоверява, че лечебното заведение отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт.

Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.