in

Слънчево ще бъде по Черноморието днес: НИМХ обяви какви температури да очакваме

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ни очаква предимно слънчево време с максимални температури до 29°.

Днес отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София – около 30°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода: 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/