in

Структурите на РДПБЗН – Варна се включват в Седмица на пожарната безопасност

Колаж: "Нова Варна"

Скоро започва Седмица на пожарната безопасност, 2024 г. В структурите на РДПБЗН – Варна ще се проведат множество дейности, за които можете да научите по-долу в статията.

В периода от 9-ти до 15-ти септември 2024 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност“ и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – 14-ти септември.

На 14.09.1905 г. в гр. София се е състоял Първият конгрес (събор) на пожарникарите, на който са присъстват 17 командири от цялата страна. Съборът продължава 5 дни. Обсъждат се много важни въпроси за бъдещото изграждане на противопожарните служби в страната.

На този събор се взема и решение за издаване на първото пожарникарско списание ”Пожарно дело”, а 14-ти септември се определя за празник на пожарникарите. На тази дата българските пожарникари честват своя професионален празник и днес.

През седмицата на пожарната безопасност в структурите на РДПБЗН – Варна ще се проведат следните дейности: дни на отворените врати, приемни за граждани, открити телефонни линии, демонстративно проиграване на занятие и плана за евакуация в детски градини и други.

Планираните събития по области в цялата страна може да видите на официалната интернет страница на ГДПБЗН – МВР.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/