in

Главчев: Днес се стремим към премахването на последната граница, изкуствено отделяща ни от ЕС

Снимка: Правителствена информационна служба

Служебният премиер Димитър Главчев поздрави българите по повод 6 септември – Деня на Съединението:

„На 6-ти септември 1885 г. България показа, че между българите не може да има изкуствено определена граница!“, написа министър-председателят във фейсбук профила си.

„Днес се стремим към премахването на последната граница, изкуствено отделяща ни от Европейския съюз“, допълни премиерът.

„Обединени ще успеем! Съединението прави силата! Честит празник! Да живее България“, написа Главчев.

Днес и Варна отбеляза празника с пищна програма. Състоя се възпоменание за 6 септември 1885 с полагане на венци и цветя с военен ритуал, шествие и Областен празник на фолклорното изкуство.

Историческа възстановка на събитията от 1885 година ще започне в 18:00 ч. на пл. „Независимост“ в центъра на града. И тази година актьори ще пресъздадат момента, в който княз Батенберг обявява от Варна за първи път Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Организатори са Народно читалище „Стара Варна – 2010“, фондация „Стара Варна“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.