in

Как да си направим домашен препарат за съдомиялната?

Снимка: Pixabay

В тази статия ще разберете как сами можете да си направите домашен препарат за съдомиялна машина. Изключително полезен трик, с който съдовете ще светнат! Ако направите свой собствен продукт ще намалите консумативите на вашето домакинство, а и ще бъдете „на ти“ с природата.

Дори ако предпочитате търговски марки, добра идея е да знаете какво можете да използвате в краен случай като спешна алтернатива, ако откриете, че контейнерът за препарат за съдомиялна машина е празен, съобщава сайтът Актуално.

Ето какво Ви е необходимо:

  • 1 комплект мерителни чаши и лъжици
  • 1 херметичен контейнер
  • 1 силиконова форма или форма за лед
  • 1 купа за смесване
  • 1 дървена лъжица

Материали:

  • 1 чаша сода за пране
  • 1 чаша боракс
  • 1 чаша хранителна лимонена киселина на прах
  • 1 чаша готварска сол
  • 1 чаша лимонов сок

Инструкции:

За да направите прахообразен препарат за съдомиялна машина, ще ви трябва сода за пране, боракс, кашерна сол и лимонена киселина на прах. Ако предпочитате да правите таблетки препарат за съдомиялна машина, заменете лимонената киселина на прах с лимонов сок.

Ще ви трябва купа за смесване, дървена лъжица, мерителни чаши и херметически затворен контейнер за двете форми на препарата. Ако правите таблетки препарат за съдомиялна машина, ще ви трябват и малки силиконови формички или форма за лед, за да оформите таблетките.

Изберете форма, която ще побере около една супена лъжица и направете таблетка, която ще се побере в дозатора за препарат за съдомиялна машина във вашия уред.

Разбъркайте всички съставки и оставете оформените таблетки да изсъхнат за 24 часа или докато се втвърдят. Извадете таблетките от формите и ги прехвърлете в херметически затворен контейнер. Етикетирайте контейнера.

Тъй като домашният препарат за съдомиялна машина не съдържа съставките против слепване, добра идея е да създавате само малки партиди – не повече от три чаши.

Как да използвате домашния препарат за съдомиялна машина:

Използвайте една до две супени лъжици прахообразен препарат за всяко зареждане на мръсни съдове. Тъй като домашният перилен препарат няма съставки против слепване, поставете праха в дозатора на съдомиялната точно преди да започнете цикъла, за да предотвратите образуването на бучки, които може да не се разтворят добре.

Ако сместа се е втвърдила леко, разбъркването ѝ с дървена лъжица ще помогне. Ако обаче е образувало бучки, изхвърлете партидата.

Бучките няма да се разтворят правилно в съдомиялната машина. Дръжте мерителна лъжица в контейнера, за да е винаги под ръка. Добавете инструкции към етикета за количеството препарат, което да използвате за всяко зареждане, така че другите да могат да помогнат за правилното пускане на съдомиялната машина.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/