in

Песков каза кога ще приключи войната в Украйна

Снимка: Twitter/@ peyamakurd

По думите на Дмитрий Песков Русия ще завърши специалната си операция, когато целите ѝ бъдат постигнати. Той заяви, че няма поставени конкретни времеви срокове.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за ТАСС в кулоарите на Източния икономически форум (EEF).

Говорителят на Кремът отбеляза, че няма определени точни срокове за постигане на целите на Москва. По думите му обаче колкото по-бързо стане това, толкова по-добре.

Той подчерта, че Русия трябва да изпълни задачите, поставени в началото на специалната военна операция. „Трябва да защитим нашите бъдещи поколения. Трябва да гарантираме тяхната сигурност и новата архитектура за сигурност на нашия континент“, поясни Песков.

Междувременно украинският държавен глава Володимир Зеленски отиде във военновъздушната база „Рамщайн“ в Германия, за да търси помощ за Украйна.

„Работим с партньорите за укрепване на Украйна. Пристигнах във военновъздушната база „Рамщайн“, за да участвам в среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна“, посочва той в съобщение в Телеграм.

„Нуждаем се от решимостта на нашите партньори и от средства, за да спрем въздушния терор на Русия. Нуждаем се от всички оръжия от вече обявените пакети за подкрепа, които най-накрая да достигнат до бойните бригади. И се нуждаем от решителни, дългосрочни решения от страна на нашите партньори, за да се доближим до справедливия мир, към който се стремим“, се допълва в публикацията.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/