in

Предстоящият понеделник е важен ден за пенсионерите в България: Идват пенсиите

Колаж: "Нова Варна"

Този месец датата за изплащането на пенсиите е променена. Изплащането на парите няма да започне по график на 7 септември, тъй като се пада в събота. Този септември пенсиите започват да се изплащат на 9-о число (понеделник), а изплащането приключва на 20-о число (петък).

Преводите на сумите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 септември, посочват от НОИ.

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7 септември 2024 г., изплащането започва в началото на следващия работен ден, в случая – 9 септември. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, посочиха от НОИ.

Поради възникнал технически проблем, който вече е отстранен, НОИ е изпратил към малка част от получаващите такова обезщетение информация за извършено плащане преди законоустановената дата. Датата за изплащане на обезщетенията за безработица за август е 16 септември, понеделник.

Информацията за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира на първо число всеки месец. Графикът е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/