in

Какво ще бъде времето на първия учебен ден

Кадър: бТВ

На 16 септември се открива учебната година. Много деца ще тръгнат на училище за пръв път. Един от най-важните въпроси е какво ще бъде времето тогава.

„Засега, с цялата уговорка, че говорим за 10 дни напред, може да се каже, че времето ще бъде благоприятно, коментира проф. Георги Рачев, предаде „Телеграф“.

Големите модели са малко разнопосочни в своята оценка, но ако се базираме на Европейския център за средносрочни прогнози, от сутринта до обед ще бъде слънчево, а рано сутрин ще трябва да има някакви тънки якенца на децата, защото температурите ще се движат в рамките между 14 и 16 градуса.

Много бързо в обедните часове, някъде към 13,00 часа, температурите ще достигнат своя максимум и ще бъдат между 24 и 27 градуса.

При дългосрочните прогнози винаги съществува риск да не се сбъднат, но засега предполагам, че всички тържества ще минат в слънце и в хубаво време“, коментира професорът.

Седмицата, която идва, от четвъртък до събота се очаква по-динамично време и с повече валежи в следобедните часове.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/