in

Президентът: В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит

снимка: Фейсбук

„Примирението с покваряването на институции и превръщането им в бухалка, със заграбването и унищожаването на бизнеси, с отявлената корупция, с чадъра над основните герои за грабежа на века – КТБ, доведе страната ни до днешното състояние – в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите. Това заяви Румен Радев в своята страница във Фейсбук.

„Доведе и до опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партии, притискането и насаждането на страх. Вече не става въпрос само за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад.
Най-отблъскващото и обидно за интелекта на българите и за нашите партньори е, че цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма и то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които и с поведение, и с действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще.
Очаквам всички институции да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия. В момента партии и партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти, но по тази тема са се снишили. Ако не изразят ясна позиция, красивите им предложения са обречени на провал, защото не могат да отговорят на основния обществен въпрос – за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава.
ЦИК трябва да следи за стриктното изпълнение на Изборния кодекс, тъй като е основният орган, отговорен за организацията и за провеждането на изборите, но отговорни за тяхната честност и прозрачност са също така и изпълнителната власт и самите партии.“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/