in

Падна парче от една от колоните на арката в Морската градина във Варна: „Можеше да има смъртен случай“, пише очевидец

Снимка: Община Варна

Мястото вече е обезопасено. Инцидентът се е случил вчера, но като по чудо няма пострадали хора.

„Днес срещу хотел Одесос под ФК, където има едни колони (две от едната страна и две от другата), се откъртиха няколко големи камъка или парчета, както искате ги наричайте… и паднаха на 1 – 2 метра от хората. Не знам как не убиха някого… Точно на това място вечерно време свири едно малко дете цигуларче. Паднаха на същото място. Може би едното парче тежеше над 10 кг по мое мнение. Коментара оставям на вас. Преди няколко дни клон падна върху човек и не знам човекът добре ли е сега, но тук можеше да има със сигурност смъртен случай. Отчупването и падането на земята се чу на над 200 – 300 метра, съдейки по хората, които се оглеждаха, чудейки се какво се случва… А до хората, които бяхте на метри от това – живеете втори живот“, написа вчера очевидецът В. Филипов в социалната мрежа Фейсбук.

Във връзка със случая, днес от Община Варна съобщиха, че районът около колоните на арката в Морската градина, е обезопасен. По случая са информирани Министерство на културата и НИНКН, допълват оттам.

На мястото около рушащата се колона са поставени временни ограждения за безопасността на гражданите и се очаква становище за последващи действия по реставрацията на обекта от страна на културното министерство, тъй като правомощията по стопанисване принадлежат на държавата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.