in ,

Автомобил „от бъдещето“ пристигна във Варна

Снимка: Facebook/Tesla Bulgaria fan club/Nikolai Petrov

Автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето „кацна“ във Варна и събра погледите на всички по пътя.

Уникалният автомобил е „Тесла Кибертрък“ (Tesla Cybertruck) и е първият такъв в България. Колата, която притежава футуристичен дизайн, е на стойност между 60 990 и 99 990 долара.

Пикапът, изработен от лъскава неръждаема стомана и оформен в плоски равнини, е частично вдъхновен от превърната в кола-подводница във филма за Джеймс Бонд от 1977 г. „Шпионинът, който ме обичаше“, каза Мъск при промотиране на автомобила.

Материалът, от който е направен каросерията, е неръждаема стомана, а нетрадиционният, футуристичен стил са усложнили производството.

Според Мъск, Cybertruck има „повече полезност от пикап“ и е „по-бърз от спортна кола“.

Морската столица Варна ще е първият град в България, по чиито улици ще се движи футористичният пикап „Тесла Кибертрък“.

Натоварен на камионетка Пътна помощ „киберкамионът“ е докаран от страната на неограничените възможности и е втора ръка, съдейки по регистрационната табела. В задната част колата е брандирана с лого на варненски сайт, предава БГНЕС.

„Тесла Кибертрък“ беше представен сравнително скоро – през лятото на 2023 година.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/