in

Жители на варненско село нямат редовен транспорт до Варна и обратно: Принудени са да остават по работните си места

Снимка: Google Street View

Жителка на с. Долище съобщава пред екипа на медия „Нова Варна“ пред какви трудности се изправят хората от селото поради липсата на редовен транспорт.

„Искам да съобщя, че в нашето село Долище, общ. Аксаково, нямаме редовно автобус за Варна и обратно до селото. Колко пъти правихме подписки, но нищо и пак нищо. Оправданието на фирма „Ченсфилд“ ООД е, че няма достатъчно хора, но ако има редовен автобус със сигурност ще има и хора. Засега обаче имаме само в сряда и четвъртък, и то само сутрин и вечер. А в селото има много работещи хора и не само – като отидеш до града ти се налага в дъжд, сняг и слънце да чакаш до вечерта“, сигнализира жената пред екипа ни.

По думите на жената, преди около две години около 20 души са пуснали подписи, но от община Аксаково не били обърнали внимание под претекст, че фирмата не е общинска, а частна.

„Преди 5 години имахме редовен автобус сутрин, обед и вечер, но изведнъж го спряха. После го пуснаха сутрин и вечер във вторник сряда и четвъртък, а сега само сряда и четвъртък сутрин и вечер. Има много работещи, които са принудени да остават на работното си място“, допълва жената.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/