реклама

реклама

реклама

in

НИМХ обяви оранжев код за интензивни валежи и гръмотевици на тези места в България

Снимка: Pixabay

Оранжев код за валежи с количества между 35 и 60 литра на квадратен метър обявен за днес в крайните югозападни райони на България днес (10 септември, вторник). Очакват се и гръмотевици.

Жълт код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София – област, София – град, Ловеч, Пловдив, Кърджали. Там се очаква да има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу сряда валежите ще са временно интензивни и значителни. Количества 20-35 литра на кв. метър.

Оранжев код е в сила за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян. На тези места се очаква да има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу сряда валежите ще са временно интензивни и значителни. Очакваните количества дъжд са 35-60 литра на кв. метър.

Карта: НИМХ

Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° в Източна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.