in

Хванаха мъж от Варна да разфасова благороден елен

Снимка: Pixabay

От шуменската полиция съобщават за медия „Нова Варна“, че двама мъже са били хванати да разфасоват труп на благороден елен, като единият от тях е от град Варна.

Около 10:45 часа вчера в дежурната част на ОДМВР-Шумен е приет сигнал, че в землището на село Градище неизвестни разфасоват труп на благороден елен.

Към „Сухия язовир“ е насочен полицейски екип. Близо до мястото са установени двама мъже 24-годишен от село Градище и 35-годишен от Варна.

Полицейските служители са ги задържали като съпричастни към разфасоване на животното. За извършено престъпление по чл. 237 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Благородният елен е един от най-големите видове елени. Женската се нарича кошута. Благородният елен обитава по-голямата част от Европа, района на Кавказките планини, Анадола, Иран и части от западна Азия. Това е единственият останал вид елени, обитаващи Африка и по-конкретно Северноафриканските Атласки планини. Благородният елен е заселен и в други области, включително Австралия, Нова Зеландия, Съединените щати, Канада, Перу, Уругвай, Чили и Аржентина. В много части на света месото от благороден елен (еленско) се използва като хранителен източник.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.