in

Борисов: Ако трябва да направим изборите по-интересни, да използваме мажоритарен вот

Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова на предстоящите избори партиите да не се явяват с „невъзможни коалиции“.

„Естествените партньори на ГЕРБ-СДС са тези, които бяхме в сглобката, плюс БСП и „Има такъв народ“ (ИТН)“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Бях провокиран от репортажите от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии“, заяви Борисов.

Той коментира, че до момента са изхарчени над 1 млрд. лв. само за избори, а след това политическите партии не дават решения.

„Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва джентълменско споразумение, нека да измислят умните друга дума“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Ако трябва да направим изборите по-интересни, да използваме мажоритарен вот, има гръцка система – да използваме нея. Да отидем с решение за след изборите“, призова Бойко Борисов.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Борисов даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот, предава бТВ.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/