in

Започва ремонт на важен път във Варна

Снимка: Община Варна

Започва ремонт на основната улица към Южната промишлена зона и Острова, научи медия „Нова Варна“, като ремонтът ще бъде реализиран за 4 месеца и ще е на стойност около 1,7 млн. лв.

От есента започва основен ремонт на главната улица към Южната промишлена зона – западна наземна връзка. Участъкът е дълъг 860 метра заедно с връзката към кораборемонтния завод „Булярд“. Ремонтът обхваща трасето от Северния пътен възел на Аспаруховия мост до Клаповия мост, включително с напречната връзка към „Булярд“.

Ще се ремонтира пътната част на четвъртокласната улица, като ще се извърши реконструкция на уличната настилка и отводняването. Ще бъде изградено ново енергоефективно улично осветление. Ще се въведе нова организация за безопасност на движението, посредством нова пътна маркировка и вертикална сигнализация.

Ремонтът ще трае 4 месеца, а две седмици преди машините да влязат на терен, Общината ще започне да информира гражданите за затварянето на участъците и сроковете за завършване на обекта.

За останалите участъци от улицата в лошо състояние, които не са обект на настоящия проект, ще се предвидят средства за проектиране и ремонт в бюджета за 2025 г., като до края на годината ще бъде извършена частична рехабилитация на участъците в най-лошо състояние.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/