in

Извънредно: Евакуират деца от детска градина във Варна

Колаж: "Нова Варна"

Евакуират децата от детска градина „Детски свят“ в квартал „Владиславово“, Варна, съобщават от Областна администрация – Варна за медия „Нова Варна“.

По информация от областния дежурен в Областна администрация – Варна, постъпила чрез тел.112, дворът на детска градина “Детски свят“ в квартал „Владислав Варненчик“ е наводнен.

Водата е нахлула и в някои от помещенията в детското заведение.

Директорката на детската градина е поискала децата да бъдат евакуирани. Екип на ТЗ ГДПБЗН – Варна се е отзовал и е изпратил автобус, с който децата да бъдат изведени до спортна зала „Владислав“ в квартала. Оттам родителите могат да приберат своите деца.

В Община Белослав пък беше обявено частично бедствено положение.

Във връзка с възникналата необходимост от провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи, за ликвидиране на последствията от обилните валежи и силния вятър в първите часове на 11 септември 2024 година на територията на община Белослав, на основание чл.44, ал.1 и ал.2 от ЗМСМА, чл49, и във връзка с разпоредби от Закона за защита при бедствия, кметът на града обяви частично бедствено положение.

Община Варна с нова информация за ситуацията в ДГ №40 „Детски свят“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/