in

Жена нанесе побой на собствената си майка в Добрич

Колаж: "Нова Варна"

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой на собствената си майка. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна за медия „Нова Варна“. Пострадалата жена е на 83-годишна възраст.

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка. Тя е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

На 10 септември 2024 година, пострадалата се намирала в дома си заедно със своята дъщеря. Помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. В.Ж. започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се касае за причинена лека телесна повреда, няма установени по-тежки травми.

Възрастната жена сама потърсила помощ на ЕЕН 112, като първоначално отказвала да подаде сигнал за случилото се между нея и дъщеря й. По-късно в показанията си, тя признала, че това не е първият случай, при който става жертва на домашно насилие, но до момента не е подавала сигнали за това от страх.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. В.Ж. ще остане в ареста до произнасяне на съда относно мярката за неотклонение, която жената ще търпи. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за налагане на най-тежката възможна, а именно „задържане под стража“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.