in

НИМХ обяви за какво време да се подготвим през следващите дни

Снимка: Pixabay

От НИМХ представиха своята прогноза за времето за периода от 14 септември до 19 септември. Ето какво време ни очаква в следващите дни:

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, а в събота и ще се усили, с него ще нахлува относително студен въздух. Ще има значителна облачност и валежи, в Югоизточна България – с гръмотевици. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от около 16° на места в западните до 28° в крайните източни райони.

В неделя вятърът ще отслабне. Ще има променлива, често значителна облачност, на места с превалявания. Хладно време с минимални температури в по-голямата част от страната между 7° и 12°, по-високи по Черноморието, а максималните ще са между 17° и 22°.

През първите дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места със слаби валежи.

В понеделник в западните райони, а във вторник в цялата страна вятърът ще стихне и сутрин в котловините и низините на места ще е мъгливо. Минималните температури ще са от 4°-5° във високите полета в Западна България до 12°-13° по морския бряг, а дневните ще се повишат слабо и във вторник максималните ще са между 20° и 25°.

В сряда вятърът ще е слаб от изток, сутрешните температури ще се повишат слабо, а дневните ще останат без съществена промяна.

В четвъртък вятърът от изток ще се усили. Ще има значителна облачност и на повече места в страната ще превалява.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/