in

Ще заснемат сериал за Хари Потър: Търсят се деца за ролите

Кадър: Youtube/Harry Potter

Фентъзи поредицата на Джоан Роулинг „Хари Потър“ се превърна в истински хит и продължава да завладява сърцата на милиони хора по света. Сега, години по-късно, писателката търси нови актьори, които да изиграят ролите на Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър в нов телевизионен сериал.

Предстоящият сериал на HBO за Хари Потър стартира кастинг за млади актьори.

Поканата за кастинг беше открита по-рано тази седмица и телевизионната мрежа потвърди автентичността му пред Variety.

За да отговарят на изискванията за ролите на Хари, Рон или Хърмаяни, децата трябва да са на възраст между 9 и 11 години през април 2025 г. и да са жители на Обединеното кралство или Ирландия, предава Би Би Си.

Тези, които желаят да кандидатстват, трябва да изпратят два видеозаписа.

Едното видео трябва да е с „кратко стихотворение или история“, а във второто кандидатите следва да разкажат малко повече за себе си.

Все още не е обявена дата, на която ще излезе сериалът, но се отбелязва, че сериалът се очаква да бъде заснет в Обединеното кралство през 2025-2026 година.

Франческа Гардинър и Марк Милод ще бъдат съответно сценарист и режисьор.

Очаква се също да има седем сезона на шоуто, като всеки един от тях ще адаптира една от книгите за Хари Потър от Джоан Роулинг.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/