in

Задържаха майката на изоставеното в храсти бебе: Отричала да му е майка

Кадър: бТВ

Както ви съобщихме по-рано днес, новородено бебе е било намерено в тревни площи в село край Силистра. Преминаваща през мястото жена го е намерила и спасила, като е позвъняла на бърза помощ. Няколко часа по-късно с болницата, където е настанено бебето, се свързва семейство, което изявява желание да го осинови. Състоянието му вече се подобрява и няма опасност за живота му.

Задържаха 43-годишна жена от дуловското село Водно, изоставила новороденото си бебе в храсти в района, съобщиха от Окръжната прокуратура за Нова телевизия.

Тя отрича да е майка на момченцето, но първоначален медицински преглед доказва, че жената наскоро е раждала.

По-рано днес беше установено, че детето е било оставено в запустяла тревиста местност в близост до къщата на жената, която го намерила. Мария Тодорова спасила живота на детето, като го увила в якето си и веднага е позвънила на спешния телефон 112.

От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено. Прието е със затруднено дишане и измръзване. Поставено е в кувьоз и в момента е в стабилно състояние.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/