in

4,7 по Рихтер удари района край Лос Анджелис

Колаж: "Нова Варна"

Земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер беше регистрирано близо до Лос Анджелис, съобщава Геоложката служба на Съединените щати.

Трусът се е случил в 7:28 ч. сутринта тихоокеанско време на около 7 километра северно от Малибу, Калифорния, показват данни на агенцията. Земетресението е с дълбочина 11 километра под земната повърхност.

Докато сеизмолозите преглеждат наличните данни, те може да преразгледат докладвания магнитуд на земетресението. Събраната допълнителна информация за земетресението също може да подкани U.S.G.S. учени да актуализират картата на силата на труса.

Регистрирани са и няколко по-слаби вторични земетресения.

Вторичният трус обикновено е по-слабо земетресение, което следва по-силно такова в същата област.

Силните земетресения винаги са придружени от множество вторични трусове на същото място. Техният брой и интензитет намаляват с течение на времето, но могат да продължат с месеци. Особено висока вероятност за силни трусове има в първите часове след основния трус. Има много случаи, когато увредената от земетресение сграда се срутва едва при по-слаб вторичен трус. Вторичните трусове са заплаха по време на спасителните операции. Ако един вторичен трус е по-силен от основния, той бива квалифициран като основен, а първият по време се нарича предземетресение. Вторичните трусове се получават, когато земната кора се нагажда към ефектите от главния удар.

Вторичните трусове могат да се появят дни, седмици или дори години след първото земетресение.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/