in

Отново сменяме времето на тази дата

Снимка: Pixabay

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в нощта на 26 октомври (събота) срещу 27 октомври (неделя). Тогава връщаме часовника с час назад и по този начин ще спечелим един час сън.

След предварителни обсъждания три години по-късно, през 2018 г., Европейската комисия предложи смяната на часовото време да се отмени, като държавите членки запазват правото си да решат коя часова зона да важи за техните територии.

До този момент окончателно решение по въпроса в България не е взето и тази идея е замразена за обсъждане в Съвета на Европейския съюз, тъй като не може да се стигне до консенсус кое часово време да бъде въведено – лятното или зимното. Няма никакви изгледи за скорошно решение по този въпрос, предаде Телеграфната агенция.

След лобирането срещу лятното часово време от страна на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, през 2018 г. Европейският парламент прави проучване, което показа, че голямо мнозинство от европейците подкрепя премахването на лятното часово време.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/