in

Зеленски: Радвам се да чуя, че Тръмп е в безопасност и невредим

Кадър: БНТ

Припомняме, че беше открита стрелба в близост до Доналд Тръмп, като по случая беше задържан 58-годишен мъж.

Украинският президент Володимир Зеленски днес осъди опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, след като стана ясно, че заподозреният е пътувал до Украйна, за да подкрепи войната срещу Русия, съобщава The New York Post.

„Радвам се да чуя, че @realDonaldTrump е в безопасност и невредим“, написа Зеленски в социалната мрежа „X“ рано в понеделник, ден след като въоръжен мъж насочи AK-47 към бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, докато е той играе голф във Флорида.

Украйна попадна във фокуса на вниманието, тъй като заподозреният Райън Уесли Рут, на 58 години, преди това изрази подкрепа за борбата срещу руската инвазия, участвайки в демонстрации в Киев в подкрепа на украинците, блокирани в град Мариупол, и също така опитвайки се да накара войски да помогнат в битката.

„Хубаво е, че заподозреният за опита за убийство беше задържан бързо“, каза Зеленски в понеделник.

„Това е нашият принцип: върховенството на закона е от първостепенно значение и политическото насилие няма място никъде по света“, каза той, като отправи „най-добри пожелания“ към него и семейството му.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/