in

Инцидент е настъпил на пътя Варна – Бургас

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

Инцидент на пътя Варна – Бургас се е случил на 15 септември около 12.30 ч., съобщават за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

При дъждовно време и мокра настилка, при спускане и остър десен завой край „Ханска шатра“, лек автомобил „Мазда 323“, със старозагорска регистрация, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) навлиза в лента за насрещно движение, като блъска правомерно движещия се там лек автомобил „БМВ“ с разградска регистрация, управляван от 59-годишна жена от Разград.

„Маздата е била управлявана от 73-годишен старозагорец.

От пътния инцидент пострадала пътуващата на предната седалка в лек автомобил „Мазда“ 68-годишна жена, която с контузия на гръдния кош, е настанена под наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

Според данни от МВР през изминалото денонощие в България са се случили 19 произшествия с ранени, като ранените души са общо 25.

От началото на месеца произшествията с ранени и загинали са 329 на брой, като загиналите са 18, а ранените – 439.

От началото на годината произшествията с ранени и загинали са 5093 на брой, като загиналите са 316, а ранените – 6403.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.