in

Македонският премиер: България премина червената линия

Кадър: Youtube/EPP

Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Християн Мицкоски разкритикува България заради липсата на македонското знаме по време на срещата между президентите Гордана Силяновска-Давкова и Румен Радев, която се състоя в София.

Срещата между президентите на България и РСМ не беше официална, нито самото посещение на Силяновска в страната ни.

„В миналото, когато македонското достойнство се унижаваше и продаваше, тогава мълчаха, превиха гръб и бяха съблазнени от тези, които ни унижаваха и тъпчеха. Сега нещата се решават по дипломатически път и се изпращат протестни ноти. Вече няма да имаме дипломация с превит гръбнак – когато се премине червената линия, трябва да се реагира. Ако не реагирате, изключението ще стане практика”, заяви Мицкоски в коментар за разговорите в София миналата седмица, предава БГНЕС.

Той посочи, че за него е важно „Европа и светът да видят открито какви са истинските намерения на ръководството в София”.

„Истинските им намерения не са българите (да бъдат вписани) в Конституцията, това е най-малкият проблем. Тук нуждата от показване на мускули е много по-голяма. Винаги сме готови да отвърнем на добросъседските отношения с доброта, но когато червените линии бъдат прекрачени, трябва да се намесим, както е сега. Затова ще връчим протестна нота на посланика на източната ни съседка”, каза още Мицкоски.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/