in

Със студ започва първият учебен ден

Снимка: Pixabay

Първият учебен ден започва с температури от порядъка на 6-7 градуса в западните райони до 12-13 градуса в източните части на страната. В сутрешните часове в София е около 7 градуса.

До обяд облачността над страната ще бъде значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. След това облачността ще намалее, в много райони до предимно слънчево.

Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, а в София – около 17 градуса. Ще духа слаб вятър от север-северозапад.

В планините ще е предимно облачно, на отделни места с превалявания от дъжд, над 2000 метра – от слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

През повечето дни до края на седмицата облачността ще е променлива. Ще има и слаби валежи, и слънчеви часове, предава бТВ.

Във вторник ще превали на места в Южна България, в сряда в повече райони от страната.

През следващите дни и сутрешните, и дневните температури ще се повишат – минималните ще са между 10 и 15 градуса, по Черноморието до 18 градуса, а максималните – между 20 и 25 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/