in

Ето как Варна ще чества 116 години от Независимостта на България

Снимка: "Нова Варна"

Варна ще отбележи 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де проведе от 10:00 ч. на 22 септември на пл. „Независимост“.

Отбелязването на 116 години от историческото събитие включва военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България и молебен.

Програмата ще продължи с празнично хоро с Фолклорен ансамбъл „Варна“.

Тържественото честване е от 10:00 ч. на 22 септември на пл. „Независимост“ (до Окръжен съд – Варна).

Съорганизатори на събитието са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света Митрополия.

Община Варна призовава гражданите да се въздържат от използването на партийни символи по време на провеждането на официалните и национални празници и чествания.

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в Търново. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с Берлинския договор, а българският княз приема титлата „цар“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/